[vc_row full_width=”1″][vc_column][vc_single_image image=”860″ img_size=”1800×350″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”white”][/vc_column][/vc_row][vc_row parallax=”” parallax_image=”” css=”.vc_custom_1431936131339{padding-bottom: 70px !important;}”][vc_column width=”1/2″][cms_fancybox_single icon_type=”pe7stroke” icon_pe7stroke=”pe-7s-graph1″ title_item=”COST TO SERVE” button_link=”#” image_align=”pull-left” description_item=”Meer dan 20% van uw klanten kosten u geld. Rijnland solutions vertelt u welke en hoe u dit snel kunt veranderen: hoe zorgt u voor een sterke daling van logistieke kosten, zonder in te boeten op service levels en klanttevredenheid? ” cms_template=”cms_fancybox_single.php”][ultimate_modal modal_title=”Lees meer” btn_txt_color=”#ffffff” modal_on_align=”left” btn_text=”Lees meer” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ init_extra_class=”leesmeer”]Hoe weet customer service welke klanten en producten het meest winstgevend zijn? Hoe zorgt u dat commercie, finance en supply chain elkaar begrijpen en samen gerichte verbeteringen bij de juiste klanten realiseren?

Het Cost To ServeTM programma van Rijnland solutions biedt niet alleen inzicht en tooling, maar leidt de organisatie naar een gefundeerde discussie over de winstgevendheid van klanten en implementeert samen met u de veranderingen.[/ultimate_modal][ultimate_modal modal_title=”Case” btn_txt_color=”#ffffff” modal_on_align=”left” btn_text=”Case” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ init_extra_class=”case”]Een van onze klanten is een wereldwijde speler in de productie en distributie van farmaceutische producten en medische apparatuur. In Europa wordt ongeveer 10% van de totale kosten besteed aan logistiek. De marktomstandigheden maken het noodzakelijk om deze kosten grondig te onderzoeken en aan te pakken.

Rijnland heeft met een grondig ‘cost to serve’ project een duidelijk verband gelegd tussen bestelgedrag van klanten en de logistieke kosten die worden gemaakt. Door dit duidelijke verband te leggen konden doelgerichte maatregelen worden genomen om de winstgevendheid te verbeteren van bepaalde klanten en voor de organisatie is zijn geheel.

Rijnland heeft de aanpak en het rekenmodel gemaakt, de berekeningen uitgevoerd maar vooral met de klantorganisatie nagedacht over de meest effectieve maatregelen om de winstgevendheid te verbeteren. Met een sterke verbetering van de winst tot gevolg.[/ultimate_modal][/vc_column][vc_column width=”1/2″][cms_fancybox_single icon_type=”pe7stroke” icon_pe7stroke=”pe-7s-network” title_item=”WERKKAPITAAL OPTIMALISATIE” button_link=”#” image_align=”pull-left” description_item=”U wilt investeren, groeien. Hoe? Er is geld genoeg, maar dat geld is verstopt in uw voorraden, bij achterstallige debiteuren en in voorfinancieringen aan leveranciers. Als u dat geld zou kunnen vrijmaken om uw investering te doen, bent u precies waar u wilt zijn. En dat kan.” cms_template=”cms_fancybox_single.php”][ultimate_modal modal_title=”Lees meer” btn_txt_color=”#ffffff” modal_on_align=”left” btn_text=”Lees meer” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ init_extra_class=”leesmeer2″]Het Cash ReleaseTM programma van Rijnland solutions combineert bewezen financiële en logistieke analyse instrumenten met doelgerichte trainingen, innovatieve methodes voor verandermanagement en intensieve implementatiecoaching.

Als wij vertrekken, beschikt u over 15 tot 25% meer werkkapitaal. Zonder dat u daarvoor een beroep hebt moeten doen op externe financiers. En meer nog. . . uw organisatie kan daar voortaan zelf voor zorgen.[/ultimate_modal][ultimate_modal modal_title=”Case” btn_txt_color=”#ffffff” modal_on_align=”left” btn_text=”Case” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ init_extra_class=”case”]Een van onze klanten is een wereldwijde handelsorganisatie voor agrarische en industriele verpakkingsproducten. Als handelsorganisatie beschikt het bedrijf over een ruime voorraad van allerhande verpakkingsproducten. De voorraad groeit echter sneller dan de omzet met een negatief effect op het beschikbare werkkapitaal van de onderneming.

Rijnland heeft met een programma de werkkapitaal situatie van de klant sterk verbeterd. Na een uitgebreid feitenonderzoek, richtte het programma zich op het doelgericht verlagen van de voorraadniveaus binnen de magazijnen van het bedrijf. Hierbij werd de voorraadbeschikbaarheid van de klant gegarandeerd. Daarnaast zijn het assortimentsbeleid, het inkoopbeleid en de instellingen van het voorraadmanagement systeem aangepast. Met een significante verlaging van het werkkapitaalbeslag door voorraden tot gevolg.
[/ultimate_modal][/vc_column][/vc_row][vc_row parallax=”” parallax_image=”” css=”.vc_custom_1431936062845{padding-bottom: 70px !important;}”][vc_column width=”1/2″][cms_fancybox_single icon_type=”pe7stroke” icon_pe7stroke=”pe-7s-next-2″ title_item=”LOGISTIEKE UITBESTEDING” button_link=”#” image_align=”pull-left” description_item=”De logistieke uitdagingen voor uw bedrijf worden steeds complexer. De mogelijkheden die logistieke dienstverleners bieden lijken eindeloos, maar hoe realistisch zijn die beloftes? ” cms_template=”cms_fancybox_single.php”][ultimate_modal modal_title=”Lees meer” btn_txt_color=”#ffffff” modal_on_align=”left” btn_text=”Lees meer” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ init_extra_class=”leesmeer3″]Hoe komt u tot een gunstige en realistische verhouding tussen logistieke taken die u zelf doet en verantwoordelijkheden die u uitbesteed? Rijnland kent de markt en heeft een proces ontwikkelt die u helpt de juiste keuzes te maken.

Daarnaast regelen we een zorgvuldig tenderproces met de juiste logistieke dienstverleners. We zorgen er samen met u voor dat de nieuwe oplossing goed en duurzaam wordt geïmplementeerd.[/ultimate_modal][ultimate_modal modal_title=”Case” btn_txt_color=”#ffffff” modal_on_align=”left” btn_text=”Case” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ init_extra_class=”case2″]Een van onze klanten is een producent van lichtproducten. De opslag en distributie van deze producten wordt voornamelijk gedaan vanuit eigen magazijnen. Rijnland heeft met de klant een gestructureerde afweging gemaakt van de voor- en nadelen van logistieke uitbesteding. Onze aanpak en ons uitbestedingsmodel heeft het mogelijk gemaakt om met alle relevante stakeholders consensus te bereiken over het ideale logistieke uitbestedingsmodel.

Zodra het uitbestedingsmodel helder was heeft Rijnland de klant begeleid in het selecteren van de juiste logistieke partners voor de relevant onderdelen van de supply chain. Vervolgens is gezamenlijk de transitieplanning gemaakt en is de transitie naar het gewenste uitbestedingsmodel met de juiste partners afgerond.[/ultimate_modal][/vc_column][vc_column width=”1/2″][cms_fancybox_single icon_type=”pe7stroke” icon_pe7stroke=”pe-7s-display1″ title_item=”INTEGRALE SUPPLY CHAIN PLANNING” button_link=”#” image_align=”pull-left” description_item=”In de jaren 80 is integrale planning al bedacht. De voordelen zijn overduidelijk, maar waarom is dan maar 10% van de bedrijven die het toepassen echt enthousiast? ” cms_template=”cms_fancybox_single.php”][ultimate_modal modal_title=”Lees meer” btn_txt_color=”#ffffff” modal_on_align=”left” btn_text=”Lees meer” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ init_extra_class=”leesmeer3″]Rijnland solutions deed onderzoek naar de succesfactoren en heeft een S&OP programma ontwikkeld dat echt werkt.

Op z’n Rijnlands; dus niet alleen met tools en procedures, maar vooral door samen te leren, gesprekken op gang te brengen over tegenstellingen en dilemma’s en een visie voor de lange termijn.[/ultimate_modal][ultimate_modal modal_title=”Case” btn_txt_color=”#ffffff” modal_on_align=”left” btn_text=”Case” modal_style=”overlay-fade” overlay_bg_opacity=”80″ init_extra_class=”case2″]Een van onze klanten produceert en distribueert hoogwaardige oncologische en urologische medicijnen op wereldwijde schaal. Doordat het aantal producten en de waarde van de producten steeds verder toenemen moet de supply chain planning worden verbeterd om altijd over voldoende producten te beschikken op de juiste plaats tegen acceptabele kosten.

Met de klant is een proces en tooling gekozen om het proces van statistische vraagvoorspelling, productie- en distributieplanning te verbeteren. Maar Rijnland heeft vooral aandacht besteed aan het juist en volledig trainen van mensen, het overdragen van kennis en het stimuleren van participatie van de belangrijkste stakeholders in het proces. Dat leverde niet alleen een meer accuratie forecast op en een hogere logistieke performance, maar ook een hogere tevredenheid van mensen in het supply chain planning proces door meer begrip en meer doelgerichte communicatie.[/ultimate_modal][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Publicaties

[/vc_column_text][vc_column_text]

Hier vindt u twee publicaties: “Why should I innovate in my Supply Chain” & “Supply Chain Risk Management

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]